perjantai 14. kesäkuuta 2013

Rakkaus Kataloniaan, lempeät uudet tuulet!

Kävin Barcelonassa. Jos olen pysynyt laskuissa, tämä oli 14. kerta Kataloniassa. Rakkaus Barcelonaan syntyi 10-vuotta sitten. Mietin heti, että jos jossakin ulkomailla voisin asua, se olisi tuolla kulttuurin ja meren sylissä.  Barcelona on monikulttuurinen, värikäs, avoin, kiehtova, kutkuttava. Saan aina jotakin uutta sieltä mukaani. Käyn useita kertoja vuodessa. Tällä kertaa tein nopean pyrähdyksen.
 
Matkalla tutustuin musiikkiin eri muodoissaan kaupungin sykkeessä. Matkani kulki läpi rantojen reggaepoljennoista aina hämyisiin punk-luoliin saakka. Rytmejä päädyin itsekin soittamaan paikallisten muusikoiden kera ja lopulta lauloin ja soitin suomeksi ihmisiä kerääntyneenä ympärillemme. Kotoisaa ja välitöntä. Samana rantapäivänä todistin myös hellyyttävää rakkautta seuraten n.75-vuotiaan pariskunnan herkkää lempeä ja kutkuttavaa romantiikkaa rannalla. Huokailin ja toivoin olevani noin rakastunut ja onnellinen itsekin 75-vuotiaana. Vaihdoin muutaman sanan pariskunnan kanssa ja vinkkasin lähtiessäni silmää.
 
Kävin kuuntelemassa paikallista nuorta duo:a, joka vakuuttavasti tulkitsi aikamme poppiksia. Ihoni kananlihalle sai kuitenkin vasta se, kun nainen alkoi tulkita omalla kielellään jotakin espanjalaista perinnelaulua. Huomasin kuinka hän nautti ja oli omalla tontillaan. Poistuin hymyillen kuplivassa sangria hiprakassa ravintolasta.
 
Viimeisenä iltana tunsin haikeutta siitä, että oli taas jätettävä kaupunki. Toisaalta olin suunnattoman iloinen siitä, miten on mahdollista rakastua aina uudestaan Barcelonaan!
Löysin tieni sattumalta "Bollocks" nimiseen punk-luolaan. Sain eteeni halpaa valkkaria ja kulhollisen popcorneja. Huvitti ja kumosin viiniä seuraten kuinka screenillä Sex Pistols heitteli mikkiständiä ja Ramonesin pojat rokkaili. Harhailin vielä vahingossa miestenvessaan ja törmäsin kirjaimellisesti yllättyneeseen nuoreen mieheen matkalla vessasta peilin eteen huulia punaamaan. Hämmennyksen jälkeen poika totesi tämän olleen mukava yllätys! Itse lopetin punaamisen ja järjestin itseni..naistenvessaan!
 
Viimeiset illan tunnit kuljettivat minut Balkan bileisiin "Cuevas del sorte" nimiseen baariin. Nättien drinkkien ja takkuilevan espanjankielisen chattailun jälkeen jorasin itseni ihanaan hikeen 2 jenkkiläisen bändin tahtiin. Keikan jälkeen sain kuulla kundien olleen kiertueella syyskuusta lähtien. Olihan ne pakko kutsua suomeenkin, we`ll see!
 
Söin ihanaa ruokaa "Juicy Jones"  ravintolassa, jossa kolmen ruokalajin menu maksoi 8.50. Kirosin suomalaista hintatasoa ja laatua. Etenkin näin vegetaristina Barcelona on unelmien paikka. Spessu, tuore ja niiin mässy.
 
Kirjoitin biisin lentokoneessa ja mietin koska palaan taas rakkauden Kataloniaan! Laulaen ja nauraen. Ihanaa kesää!
 
-Maria







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti